Calitatea aerului din interior și modul în care aceasta afectează educația copiilor – Aer conditionat rezidential

SaveSavedRemoved 0

news image header fa9f7c793b60335e54a11bef1d2256e4 ONECONCEPT

Interesul pentru calitatea aerului din interior (IAQ) a crescut rapid în ultimii doi ani, dezvoltarea pandemiei de Covid-19 jucând un rol cheie. Chiar înainte ca munca de acasă să devină noua normalitate, oamenii petreceau mai mult timp în interior , iar de la începutul pandemiei, acest lucru s-a extins și mai mult. Un alt lucru care s-a întâmplat în ultimii doi ani este că mai mulți oameni petrec mai mult timp într-un singur loc și/sau spațiu. În acest caz, este casa.

Acest lucru a condus la un interes mai intens pentru confortul interior și a pus o lupă asupra ce este calitatea aerului din interior și cum ne afectează.

 

Ce este calitatea aerului din interior?

Agenția pentru Protecția Mediului din Statele Unite (EPA) definește calitatea aerului din interior ca:

„Calitatea aerului în interiorul și în jurul clădirilor și structurilor, în special în ceea ce privește sănătatea și confortul ocupanților clădirii”

Întrucât IAQ are implicații asupra sănătății și confortului pentru ocupanți, proprietarii de case și afaceri doresc să afle mai multe despre ceea ce influențează IAQ slab și cum să preia un control mai bun asupra acestuia . În aproape fiecare spațiu interior imaginabil există substanțe chimice, obiecte și mobilier care degajă gaze, cunoscute și sub numele de compuși organici volatili sau COV.

Unele surse comune de poluanți ai aerului din interior, așa cum sunt evidențiate de ASHRAE , includ:

  • Produse de curățare pentru uz casnic » Articole de
    toaletă și produse de îngrijire personală
  • Vopsele, decapant pentru vopsea și alte materiale de decor
  • Covoare noi, podele și unele mobilier din lemn
  • Combustibili de ardere/sobă cu gaz
  • Tutun

În funcție de tipul surselor de poluare a aerului din interior, efectele calității proaste a aerului din interior se pot manifesta imediat sau chiar ani mai târziu. Unele sunt mai periculoase decât altele, deoarece eliberează poluanți în mod constant, dar orice poluant din interior devine din ce în ce mai periculos pe măsură ce se acumulează. IAQ este, de asemenea, afectată de temperaturi și umiditate, ceea ce poate duce la creșterea mucegaiului și a bacteriilor, crescand și mai mult impactul asupra sănătății și confortului, precum și la niveluri ridicate de CO₂.

 

Surse de poluanți ai aerului din interior pot fi găsite în bucătăria comună

Problemele de sănătate asociate cu IAQ slabă variază de la ochi și nas iritați până la greață, amețeli și oboseală, semne ale ceva numit sindromul clădirii bolnave (SBS), cu toate acestea, afectează oamenii în mod diferit și, în unele cazuri, simptomele se vor estompa la plecare.

 

Calitatea aerului din interior și copii

IAQ slabă ne afectează pe toți și riscul de a dezvolta simptome de SBS, este același, fie acasă, la birou, la hotel sau la sală sau la școală.

OMS raportează că „mai mult de 40% din populația lumii – care include 1 miliard de copii sub 15 ani – este expusă la niveluri ridicate de poluare a aerului casnic din cauza,în principal, a gatitului cu tehnologii și combustibili poluanți”.

Copiii sunt expuși unui risc deosebit de probleme de sănătate din cauza IAQ slabă atunci când sunt mai tineri și corpul lor se dezvoltă. De asemenea, ei respiră o cantitate mai mare de aer și respiră mai rapid decât adulții, astfel încât pot inhalați mai mulți poluanți . Efectele adverse ale IAQ slabe se extind dincolo de sănătate și pot avea repercusiuni asupra educației copiilor și asupra capacității lor de a învăța.

 

Simptome de calitate proastă a aerului

La fel ca și adulții, copiii sunt susceptibili la dureri de cap, reacții alergice și probleme respiratorii, inclusiv declanșarea astmului.

Pe lângă dezvoltarea simptomelor sindromului clădirii bolnave , există și alte modalități îngrijorătoare prin care IAQ slabă afectează educația copiilor, fie acasă, fie la școală, inclusiv:

– Hiperactivitate crescută și concentrare slabă

– Dificultăți de memorare

– Performanță cognitivă redusă

– Conduce la obiceiuri proaste de somn

Cum să îmbunătățiți calitatea aerului pentru
educația copiilor acasă sau la școală

Deși acest lucru este poate îngrijorător de citit, există măsuri care pot fi luate pentru a combate poluarea aerului din interior și pentru a îmbunătăți calitatea aerului acasă și la școală.

Mai bine, mulți dintre pașii care pot fi luați pentru a proteja copiii și pentru a crea medii mai sănătoase pentru studiu și învățare sunt relativ simpli . Mai jos, vă vom vorbi despre ce se poate face pentru a minimiza impactul poluanților din aerul din interior, inclusiv integrarea soluțiilor specializate de climatizare Oneconcept.

 

Îndepărtarea sau controlul surselor de COV

Dacă este posibil, luați măsuri care vor reduce sau elimina sursa de poluare a aerului ca prim pas. Poate fi la fel de ușor precum sigilarea corectă a unui recipient sau poate necesita mai mult efort dacă mobilierul sau accesoriile sunt parte a problemei.

 

Ventilatie naturala

Orice spațiu etanș trebuie să fie ventilat în mod regulat sau să aibă o sursă constantă de aer exterior care intră în cameră. Când un spațiu are ferestrele și ușile închise prea mult timp, poluanții, umiditatea și temperaturile cresc, creând un mediu inconfortabil și nesănătos. Reumplerea spațiilor cu aer proaspăt reduce foarte mult efectele SBS și mărește confortul.

 

Utilizați aer condiționat pentru a îmbunătăți confortul

Pentru locuinte, aparatele de aer conditionat rezidential Oneconcept pot ajuta la imbunatatirea confortului termic interior prin reglarea temperaturii spatiilor. De asemenea, ca standard, majoritatea aparatelor de aer condiționat Oneconcept rezidențiale dispun de modul uscat, care ajută la eliminarea și reducerea excesului de umiditate. Controlând doar acești doi factori, confortul termic interior poate fi îmbunătățit considerabil, precum și calitatea aerului din interior.

 

În gamele de aer condiționat Oneconcept sunt disponibile filtre specializate:

Filtrul de purificare a aerului Oneconcept PM2.5 Wasabi** este un filtru PM 2.5 care oferă proprietăți puternice antibacteriene, anti-alergen, anti-mucegai și dezodorizant atunci când este combinat cu prefiltrul standard Oneconcept de răcire și încălzire din oțel inoxidabil și poate îndepărta până la 99% dintre cele mai comune bacterii și alergeni

Oneconcept UV Fresh** emite lumină ultravioletă cu unde scurte pe filtrele unității interioare Oneconcept de la un LED intern, neutralizând 99% din bacteriile prinse, menținând curat interiorul unității și reducând posibilitatea formării de mirosuri.

Oneconcept FrostWash™ ** este o tehnologie care minimizează cantitatea de praf, mucegai și bacterii de pe schimbătorul de căldură al aparatului tău de aer condiționat Oneconcept. Folosirea FrostWash reduce prezența acestora cu până la 93% și prinde praful și murdăria care aterizează pe schimbătorul de căldură prin înghețarea umezelii care este generată în timpul funcționării normale. Înghețul este apoi dezghețat și spălat igienic din unitate, ducând cu el praful, mucegaiul și bacteriile. Datorită acestei funcții, până la 99% dintre viruși sunt îndepărtați atunci când este utilizat Oneconcept FrostWash.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply5 × 4 =

ONECONCEPT
Logo
Register New Account

Reset Password
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart