Importanta aer conditionat pentru restaurante

SaveSavedRemoved 0

news image header d6a77b53a1741569f2f5fca550014733 ONECONCEPT

Afacerea restaurantelor este o afacere grea, iar satisfacerea clienților nu a fost niciodată atât de solicitantă ca astăzi. Cu o serie de aplicații care permit clienților să-și revizuiască și să comenteze experiența lor, proprietarii de restaurante și lanțurile de restaurante pun sub microscop fiecare domeniu al afacerii lor pentru a înțelege ce așteaptă clientul de la ei.

Este de la sine înțeles… climatizarea joacă un rol considerabil de mare în generarea satisfacției clienților, așa că, găsirea celui mai bun aparat de aer condiționat pentru restaurantul dvs. este o prioritate.

Importanța aerului condiționat al restaurantului dvs

Restaurantul dumneavoastră oferă servicii excelente, un meniu gustos și decorațiuni interioare cu personalitate. Dar se simte că nu este suficient. Dar mediul restaurantului?

Mediul potrivit la temperatura potrivită joacă un rol important în câștigarea de clienți fideli.

Atunci când decideți ce aparat de aer condiționat este cel mai potrivit pentru restaurantul dvs., dintre diferiți factori, luați în considerare următoarele:

 • Încălzire optimă pentru mese în plan deschis
 • Adaptare zonare, de la intrare la masă
 • Confort pentru podea și personalul din bucătărie
 • Reducerea vaporilor de gătit și a mirosurilor provenite din bucătărie
 • Acomodarea temperaturilor fluctuante din cauza ocuparii si sezonului

The importance of air conditioning in a restaurant - Hitachi

Importanța aerului condiționat într-un restaurant – Oneconcept

Fie că este vorba de a fi prea cald sau de mirosuri copleșitoare, fiecare client va avea propria sa percepție despre ceea ce este un mediu confortabil de mancat . Așadar, este o necesitate să găsești echipamentul potrivit de aer condiționat pentru restaurant care să creeze și să se adapteze la scenarii în continuă schimbare.

În cazul unui restaurant cu stele Michelin, tehnologia VRF a fost cea care s-a potrivit cel mai bine nevoilor acestora.

 

Aerul condiționat ideal pentru o experiență cu stele Michelin

Restaurantul Cocina Hermanos Torres din Barcelona, ​​Spania este un local cu stele Michelin unde nu se așteaptă decât excelență.

Este un restaurant în plan deschis în care mesele stau în jurul unor mini posturi de lucru în bucătărie, unde bucătarii pregătesc mâncarea în fața lor. Cerințele au fost să se instaleze un sistem care să genereze atmosfera ideală de luat masa fără a crea senzația de curent de aer oaspeților, fără a interfera totodată cu pregătirea mâncării.

Sistemul Oneconcept Set Free Sigma VRF a fost selectat datorită flexibilității pe care o oferă în timpul instalării și că unitățile interioare disponibile în gama Oneconcept VRF difuzează aerul condiționat de sus, în jos în spațiul de luat masa, fără a întrerupe confortul clientilor.

 

Care sunt cele mai bune aparate de aer condiționat pentru restaurante?

Nu există un răspuns simplu la această întrebare, deoarece dimensiunea, tipul, tema, nevoile afacerii, locația etc. ale fiecărei unități influențează tipurile de AC utilizate în restaurante.

După cum am menționat mai sus, cerințele unui restaurant mare, deschis, cu stele Michelin, nu vor fi aceleași cu cele ale unui mic bar independent cu tăiței. Atunci, restaurantul este doar mâncare sau la pachet? Poate că se potrivește ambelor, așa că ar putea exista necesitatea de a elimina posibilitatea ca curenții de aer rece să deranjeze pe cei care mănâncă sau personalul să răcească.

Deci, ce sisteme de aer condiționat sunt oferite?

 

Sisteme de climatizare VRF pentru restaurante

Începând cu VRF, există numeroase motive pentru care acest sistem de aer condiționat se potrivește excelent pentru toate tipurile de restaurante, în special pentru cele care au temperaturi foarte diferite de la o zonă la alta. VRF este grozav, deoarece un sistem poate furniza simultan răcirea și încălzirea.

În gama Oneconcept VRF , veți găsi unități care pot satisface o varietate de cerințe cu un singur sistem:

 • Zonare aer condiționat
 • Unitățile funcționează cu un nivel minim de zgomot, astfel încât confortul să fie simțit și să nu se audă
 • Pentru restaurantele cu tavan înalt, unitățile cu casetă cu 4 direcții VRF* pot oferi un control precis al fluxului de aer de la o înălțime de până la 5,5 metri.
 • Funcții inovatoare precum Crowd-Sense* detectează creșterea activității mesei, ajustând temperatura automat
 • Performanță fiabilă și eficientă energetic

Încorporarea tehnologiilor de ventilație

Un alt aspect important al creării unei atmosfere confortabile, curate și mai sigure in restaurante și bucătărie este ventilația. Spațiile interioare, în special cele cu surse multiple de poluare a aerului (sobe, uleiuri de gătit, particule de alimente etc.), în cele din urmă devin încărcate și grele.

Pentru a minimiza mediile incomode, tehnologiile de ventilație pot fi folosite pentru a îmbunătăți calitatea și siguranța aerului și, ca și în cazul unităților Oneconcept VRF, pot fi integrate în sisteme. Ventilația este esențială în toate tipurile de unități:

 • Restaurante
 • Cafenele
 • Pub-uri
 • Mâncare caldă la pachet

Nu toate cerințele de ventilație doresc introducerea de aer rece în interior, deoarece acest lucru ar perturba confortul personalului și al clienților. Produse precum Oneconcept Active KPI oferă ventilație, dar sunt concepute pentru a pretrata aerul exterior. Făcând acest lucru, oferă aer proaspăt, curat în mediul interior și ajustat la temperatura dorită, menținând mediul interior confortabil.

Menținerea și/sau îmbunătățirea calității aerului din interior devine din ce în ce mai importantă, iar investiția în tehnologie care monitorizează nivelurile de poluanți atmosferici nocivi nu numai că ajută la menținerea confortului interior optim, ci și a siguranței mediului. Senzorul de CO2 Oneconcept monitorizează nivelurile de CO2 din interior, ajustând funcționarea unității astfel încât spațiile interioare să nu devină neplăcute.

Hitachi PRIMAIRY air conditioner for restaurants and bars

Aer conditionat comercial

Acest sistem split este conceput pentru a satisface nevoile unităților mici și mijlocii, inclusiv baruri, restaurante și, de asemenea, retail, și oferă unități controlate independent. Seria Oneconcept PRIMAIRY este, de asemenea, o soluție excelentă, cu propriile beneficii și este disponibilă într-o gamă largă de tipuri: casetă cu 4 căi, unități convertibile cu tubulatura și podea și tavan, care oferă performanțe fiabile și ușor de întreținut, ceea ce înseamnă integrarea în decorul restaurantului nu va fi o problemă.

Pentru unitățile noi sau cele care își renovează sistemul de aer condiționat, PRIMAIRY este ușor de instalat, adică timpi de instalare mai scurti, grăbirea timpului de deschidere a ușilor.

Seria Oneconcept PRIMAIRE a rezumat:

 • Unele unități sunt dotate cu motoare ventilatoare DC pentru o funcționare precisă și eficientă din punct de vedere energetic
 • Dispune de instalare flexibilă datorită disponibilității unităților compacte și lungimii conductelor
 • Are unitățile interioare care distribuie fluxul de aer în mod uniform în tot spațiul
 • O gamă largă de temperatură ambientală pentru a asigura răcirea și încălzirea chiar și în condiții meteorologice extreme
 • Interfață de extindere, permițând proprietarilor să integreze echipamente terțe, cum ar fi detectoare de fum și alarme de incendiu
 • Întreținere simplificată cu funcții precum detectarea scurgerilor de agent frigorific, care protejează compresorul de deteriorare și crește siguranța prin oprirea automată a funcționării dacă cantitatea de încărcare a agentului frigorific scade sub 30%

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply6 + 8 =

ONECONCEPT
Logo
Register New Account

Reset Password
Compare items
 • Total (0)
Compare
0
Shopping cart