Trebuie să-mi schimb aerul condiționat?

SaveSavedRemoved 0

Cei care folosesc în mod regulat aerul condiționat în casele lor sunt obișnuiți cu confortul pe care îl oferă sistemul lor AC.

Ce se întâmplă când începi să observi că aerul condiționat nu funcționează la fel ca înainte și înlocuirea filtrului nu ajuta?
Este ceva pe care întreținerea profesională poate rezolva sau ar putea fi nevoie de înlocuirea unității de aer condiționat?Aceasta este o întrebare firească pentru oricine, mai ales pe măsură ce anii trec. Este dificil de știut când nevoile de întreținere ale acestor aparate sunt normale sau dacă sunt un semn grăitor că este timpul să le înlocuiești. Aici avem câteva indicii care ne vor ajuta.

Merită menționat, înainte de a intra în detalii, că, la fel ca în cazul oricărui alt aparat electrocasnic, aparatele de aer condiționat au nevoie de curățare și întreținere regulată pentru a le menține în funcțiune cât mai mult timp posibil. Aflați mai multe despre întreținerea preventivă și curățarea filtrului pentru aparatul dvs. de aer condiționat, aici.

Este mai bine să reparați sau să înlocuiți?

Dacă aparatul dumneavoastră de aer condiționat nu funcționează la fel de bine ca înainte și vă gândiți să îl reparați sau să îl înlocuiți, trebuie să vă puneți câteva întrebări preliminare pentru a determina care este cea mai bună cale de acțiune pentru cazul dumneavoastră. Acestea sunt câteva puncte de care trebuie să țineți cont înainte de a lua orice decizie.

 • În primul rând, în special pentru unitățile mai noi, este fundamental să verificați termenii și condițiile de garanție a aparatului de aer condiționat.
  Păstrați aceste informații importante la îndemână în orice moment și profitați de garanție pentru întreținerea și reparațiile aerului condiționat. În cazul soluțiilor de aer condiționat Hitachi, garanția oferită asigură mulți ani de funcționalitate optimă, totuși asigurați-vă că înțelegeți aparatele de condiționare în garanție care vi se aplică.
 • Fă calculul. Cât va costa noul aparat de aer condiționat și cât vă costă reparațiile? Echilibrați costurile ambelor opțiuni și luați o decizie informată care funcționează cel mai bine pentru dvs.
 • Gândește-te la mediu (și la portofelul tău).
  Reparați, refolosește și irosește cât mai puțină energie atunci când vine vorba de unitatea ta de aer condiționat. Luați în considerare dacă sistemul dvs. poate continua să ofere performanță eficientă prin întreținere și reparații sau dacă consumul de energie a început să devină o astfel de problemă, indicând că este timpul să luați în considerare înlocuirea lui cu o unitate mai nouă.
  Unele reglementări guvernamentale impun ca anumite produse să își îmbunătățească eficiența energetică, așa că s-ar putea chiar ca unitatea dvs. să funcționeze în continuare bine, dar sunteți interesat să faceți upgrade pentru o eficiență mai bună.
 • Gândiți-vă la avantajele de a cumpăra noi în comparație cu repararea. Ce au de oferit sistemele noi? Beneficiile noii tehnologii pot depăși costurile reparațiilor și exploatării pe termen lung. Cu aparatele de aer condiționat Hitachi rezidențiale, caracteristicile și funcțiile sunt constant inovate sau reinventate pentru a îmbunătăți totul, de la confort, eficiență, fiabilitate și ușurință de întreținere.

Beneficiile achiziționării unui nou aparat de aer condiționat

O nouă unitate de aer condiționat poate fi o investiție grozavă pentru casa ta, iar un aparat de aer condiționat rezidențial Hitachi este cu atât mai mult. Iată câteva beneficii pe care le are cumpărarea unui AC nou.

 • Calitate îmbunătățită a aerului din interior (IAQ) cu funcții mai bune*. Când înlocuiți o unitate veche de AC cu una nouă, unul dintre upgrade-urile ușor de identificat este calitatea mai bună a aerului din casa dvs. Dorința de îmbunătățire a IAQ a crescut în ultimii ani, lucru la care AC Hitachi au răspuns, încorporând noi caracteristici IAQ în modelele rezidențiale. Unitățile mai vechi pot avea nu numai particule acumulate de anii de utilizare, dar pot pur și simplu să nu aibă caracteristicile moderne pe care le au noile aparate de aer condiționat. Acest lucru este deosebit de important pentru gospodăriile cu animale de companie sau membri ai familiei cu alergii, investiți într-un AC cu filtre anti-alergeni îmbunătățite și veți observa IAQ mult îmbunătățit în casa dvs.
 • Mai eficient energetic*. Aparatele de aer condiționat de nouă generație au eficiența energetică ca o calitate cheie, dacă nu ca o calitate așteptată. Nevoia de aparate mai durabile conduce la progrese în tehnologie care oferă o funcționalitate mai bună, în timp ce consumă mai puțină energie. De exemplu, aparatele de aer condiționat Hitachi rezidențiale depășesc modurile eco, iar unele modele dispun de senzori care detectează activitatea umană și reduc funcționarea sau se opresc complet în funcție de ocuparea camerei. În unele cazuri, s-ar putea să descoperi că economiile de energie de la un nou aparat de aer condiționat eficient compensează costul inițial în câțiva ani, află cum în articolul nostru despre electrocasnice eficiente din punct de vedere energetic și economii.
 • Mai fiabil și mai eficient. Dacă aparatul de aer condiționat mai vechi se străduiește să ajungă la temperatura ideală, un nou aparat de aer condiționat s-ar putea să vă îndeplinească așteptările. Aparatele de aer condiționat moderne au o putere de răcire mai bună; mai ales dacă înlocuiți un AC care utilizează soiuri mai vechi de fluid frigorific, deoarece modelele noi folosesc agentul frigorific R32 mult îmbunătățit, care are un potențial de încălzire globală (GWP) mai scăzut.

Semne că aerul condiționat trebuie înlocuit

V-ați reparat aerul condiționat și i-ați acordat îngrijirea meritată, dar cum vă dați seama dacă unitatea de aer condiționat se apropie de sfârșitul duratei de viață?
Iată câteva semne la care trebuie să fiți atenți dacă aveți un sistem mai vechi cu o garanție expirată:

 • Unitatea funcționează din ce în ce mai rău.
  Primul semn este o deteriorare treptată a eficacității sale. Dacă vă amintiți clar că aparatul de aer condiționat funcționează mult mai bine atunci când era nou decât în ​​starea actuală, chiar și după reparații proaspete, există șanse mari ca unitatea să beneficieze de o înlocuire înainte de a se defecta definitiv.
 • Reparațiile devin din ce în ce mai frecvente.
  Dacă nu există alte cauze subiacente pentru ca unitatea de AC să necesite reparații foarte des, cum ar fi întreținerea incorectă, scurgerile sau factori externi și vă treziți că cheltuiți din ce în ce mai mulți bani pentru reparații, puteți profita la maximum de fondurile dvs. investind într-un nou aparat de aer condiționat.
 • Zgomote ciudate fără o cauză anume.
  Poate că știți deja bine zgomotul, nu era prezent înainte, dar acum nu va dispărea nici după întreținerea și repararea corespunzătoare. Poate fi zgomot puternic, lovitură sau măcinare; ele pot apărea în mod recurent sau pot fi prezente permanent, aceste zgomote enervante pot indica doar că aerul condiționat este gata de înlocuit.
 • Consumul de energie continuă să crească.
  Dacă ați observat o creștere a facturilor de energie electrică care poate fi explicată doar din cauza utilizării AC, știți că nu este la fel de eficient ca înainte. Înlocuirea acestuia cu un model mai nou și mai eficient din punct de vedere energetic, cu funcții de economisire a energiei, vă va ajuta să reduceți din nou factura.
 • Modificări ale calității aerului din locuința dvs.
  Calitatea aerului din interior este crucială pentru sănătatea și siguranța familiei dvs., dacă ați observat mirosuri ciudate de la AC, prezența mucegaiului sau mucegai în interiorul AC sau, în cazuri extreme, izbucniri de alergie inexplicabile, cum ar fi strănutul, tuse sau erupții cutanate; aparatul tău de aer condiționat ar putea fi doar vinovatul. Dacă după inspecție, totul pare să indice AC și curățarea filtrului și a componentelor nu o rezolvă, este timpul să începeți să cumpărați unul nou.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply1 × 3 =

ONECONCEPT
Logo
Register New Account

Reset Password
Compare items
 • Total (0)
Compare
0
Shopping cart